Gode gaver til årets studenter

Om cirka et halvt år begynder årets studenter at springe ud. Allerede i disse dage sidder mange tusinder studerende utvivlsomt og sveder over de kommende afsluttende eksamener. Der skal arbejdes hårdt for de vigtige årskarakterer, og derudover skal man være helt skarp i rigtigt mange fag, da det afgøres ved lodtrækning, hvilke fag de enkelte studerende skal op til eksamen i.

Selve dagen hvor eksamensfagene afsløres er berygtet for at være en dag, hvor nogle studererende decideret bryder sammen i tårer over at have trukket nogle svære fag, mens andre bliver glædeligt overraskede – og så er der selvfølgelig også altid en del, som ikke virker synderligt påvirkede.

Under alle omstændigheder er det en stresset tid for de fleste studerende, og når så forløsningen kommer til sommer – materialiseret gennem studenterhuen – så skal det selvfølgelig fejres med manér, og som ven, familie eller pårørende til en student hører det sig til, at man giver en passende gave.

Gaveinspiration til studenter

Hvad skal studenten så have. Der er et par spørgsmål, som kan hjælpe til at snævre søgningen ind i jagten på den helt rigtige studentergave. Hvad er budgettet er nok første punkt, der skal afklares, og derudover kan man begynde at se nærmere på, om det skal være noget symbolsk i forhold til begivenheden.

Vi har her samlet nogle forskellige gaveideer sammen med lidt overvejelser omkring, hvorfor netop denne gaveide kan være den helt rigtige til “din student”.

  • Blomster – Klassikeren som man altid har klar, hvis man er blandt de udvalgte få der venter ud foran døren ved den afgørende eksamen.
  • Halskæde eller armbånd med studenterhue-vedhæng – Dette fine symbolske smykke kan købes til et par hundrede kroner, så det er stadig i den billige ende, selvom det er super flot i sølv eller forgyldt sølv.
  • Armbåndsur – Du kan efterhånden få ure i alle prisklasser, og det er ofte regnet som én af de lidt finere gaver til studenten. Du kan få et fint mode-ur fra et mærke som Cluse til blot 500 kr. og opefter, og så går mulighederne ellers helt op til mere eksklusive ure fra mærker som Tag Heuer, hvor det nærmest kan blive præcis så eksklusivt som dit gavebudget tillader.
  • Oplevelsesgave – Når man bliver student har man ofte alderen til, at man gerne vil udfordre sig selv. Samtidig er det en begivenhed man gerne vil huske, og derfor kunne en oplevelsesgave som et bungy jump, rapelling eller en helikoptertur være en rigtig god gaveide.

Gaveideerne her er en god blanding af forskellige genrer og prisklasser, og burde som minimum rumme én gaveide, som vil være både passende og gå rent hjem hos studenten.